Jul o aug 2011 121

Lite gott till helgen

Pasta med citronstekt sparris och cantadousås

4 Portioner
En väldigt lätt och smakrik sås piffar till pastamiddagen!

Ingredienser:
4 Portioner pasta
2 dl mellangrädde
125 gram Cantadou eller annan färskost med örter och vitlök
Salt, peppar
2 knippen grön sparris
25 gram rumsvarmt smör
1 msk pressad citron
Rivet skal av ½ citron
Salt

Gör så här:
1. Värm grädden på medelvärme i en kastrull. Lägg i osten och låt smälta ner. Smaka av med salt och peppar. Skölj och ansa sparrisen, dela i två delar. Blanda smöret med citronskal och saft, samt salt och peppar. Hetta upp en stekpanna och stek sparrisen nätt och jämnt mjuk i smöret. Vänta med knopparna till sist.
2. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar, häll av vattnet och servera med såsen.
Tips!
Smula kavring, eller kör i matberedare, och ugnsrosta i 10 minuter i 200 grader. Strö över såsen vid servering!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter